U3F1ZWV6ZTM5NDI4MDE3NTg4NjcxX0ZyZWUyNDg3NDYwMjg2OTU4NA==

نصايح مطبخية لبيتك، نصايح مفيدة لكل ست بيت

الحجم

نصائح مطبخية

نفس الطعم

١_ الكفتة اعمليها بالبرغل هيمتص المية و هيحافظ علي حجم الكفتة وممكن تعمليها بلحمة جملي وحتة لية (لية خروف) وهتبقي حلوة بردو.
٢_ الجلاش ممكن نستبدل اللحمة بكبد وقوانص مقطعة صغير وتعصجيها مثل اللحمة. وممكن لو بتستخدمي مكعبات المرقة تحطي عليها مرقة اللحم هيبقي طعمها زي اللحمة بالظبط.
٣_ أثناء عمل اللحمة المعصجة كتري البصل معها، مش هيغير الطعم وهتكتر الكمية.
٤_ اعملي شيش طاووق هيبقي تنويع والخضار (بصل، فلفل) هيكتر الكمية حتي لو كمية صغيرة.
٥_ اعملي الفراخ شاورما هتكتري الكمية بالخضار واعمليها فتة شاورما هتبقي حلوة وموفرة ووجبة متكاملة ( أرز، وعيش، وبروتين، وخضار).
٦_ زودي البصل في الحواوشي. هيبقي طعمه حلو وهتكتري كمية اللحمة وعدد الأرغفة.
٧_البانيه بيتعمل به حاجات كتير. بانيه. شاورما.كوردن بلو.

على قد الإيد

٨_ البانيه والبفتيك: قطعة اللحم بيزيد حجم القطعة بالبيض والبقسماط فممكن تكتري منه.
٩_ أحيانا قطعة البفتيك بتبقي كبيرة اقسميها علي اتنين. بدل الفرد مايأخذ قطعة يأخذ قطعتين.
١٠_ كل مايفيض أرز ابقي احفظيه في الفريزر الي ان يعملوا اكلة طلعيه وعلي البوتجاز بشوية مية وحتة سمنة او بدل المية شوية شوربة. واعمليلوا اعادة تدوير.
١١_ وانتي بتحفظي اللحمة وتقسميها جزء للسلق والتحمير ابقي قطعي جزء قطع صغيرة واعمليها كباب حلة.
١٢_ خزني الفراولة في الفريزر وفي رمضان اعملي مهلبية فراولة بدل القمر الدين.
١٣_ ابقي اعملي كل شهر كفتة ارز علشان كيلو اللحمة مع الارز والخضرة بيعمل حوالي اتنين كيلو كفتة.

للتغيير

١٤_ لما تعملي اللحمة البانيه ابقي شيلي حطتين علي جنب تيجي آخر الشهر يعملوا أكلة اوأكلتين وممكن يتهروا على بيتزا، أو فطيرة شرقي أو حلوة جلاش.
١٥_ ابقي شيلي حتة من اللحمة المفرومة هتنفع تحطيها في طواجن أو حشوة للبيتزا والجلاش أو على مكرونة.
١٦_ لما تجيبي الفراخ ابقي جمعي الكبدة والقوانص في كيس واعملي بيهم أكلة لوحدهم.
١٧_ المكرونة ممكن التنويع فيها مكرونة باللحمة، أو مكرونة بالفراخ، ومكرونة بالبسطرمة.
١٨_ لما تعملي لحمة أو فراخ ابقي احفظي الشوربة في الفريزر لأي يوم عايزة تعملي أرز اصفر أو محشي وممكن تعملي معاه كفتة أو بانيه. أو لو احتاجت تطبخي في يوم من غير بروتين.

التوفير

١٩_ لما تكون الطماطم رخيصة ابقي اشتريها وصلصليها واحفظيها في الفريزر.
٢٠_ وانتي بتعملي البشاميل لو عايزة تقللي كمية اللبن ممكن تزودي علي اللبن شوربة وبردوا هتبقي حلوة.
٢١_ كل مايفيض منك أكل ابقي احفظيه في الفريزر وفي الآخر ابقي طلعيه واعملي بهم اكلة.

بواقي الخبز (العيش)

٢٢_ العيش الفينو اللي يفيض ابقي حمصيه واطحنيه في المطحنة وحطي عليه أي بهارات تحبيها وهيتبقي عندك أحلي بقسماط.
٢٣_ احفظي العيش في الفريزر وطلعي علي حسب احتياجك. علشان ميبقاش في فائض في العيش.
٢٤_ يجب أن تقسمي رغيف أرباع للأطفال، ومايفيضش عيش كتير ويترمي.
٢٥_ لو عندك عيش كتير بيفيض ابقي جمعيه وحمصيه في الفرن واعملي به الفتة.

بديل الطماطم

٢٦_ نظراً لارتفاع سعر الطماطم أحياناً ممكن نشتري فلفل رومي أحمر بلدي ونضربه في الخلاط مع توم وخل وممكن شوية زيت وملح ونحفظه في الفريزر، ونأخذ من الخليط عند الطبخ معلقة وممكن نسلق حبة واحدة بنجر ونضيفها للطماطم هتحمر الطماطم.
تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

مرحباً بكم، يسعدنا تواجدكم
إذا كان لديكم استفسارات، فنحن دائما نسعى إلى مدكم بالمعلومة كاملة.
وسوف يتم الرد على كل أسئلتكم.

الاسمبريد إلكترونيرسالة