U3F1ZWV6ZTM5NDI4MDE3NTg4NjcxX0ZyZWUyNDg3NDYwMjg2OTU4NA==

طريقة عمل الغُريبة وبسكويت العيد الإقتصادي بدون بيض

الحجم
طريقة عمل الغُريبة وبسكويت العيد الإقتصادي

طريقة عمل الغُريبة وبسكويت العيد الإقتصادي

تعددت المخبوزات وكثرت، خاصة في المناسبات مثل الأعياد والأفراح وغيرها، ومن أكثر المخبوزات شهرة وانتشاراً الغُريبة، والبسكويت، ويتميز الأخير بتعدد طرق عمله أيضاً، فهناك من يحبة بالنشادر وآخرون يفضلونه بالييض، وفئة ثالثة تفضلة بدون بيض أو بدون نشادر...وهكذا.

بسكوت العيد الاقتصادى وبدون بيض

مقادير البسكويت بدون بيض

كيلو دقيق فاخر ومنخول جيداً
كوب ونص حليب
كوب ونص سكر بودرة
ثلاثة أرباع كوب من السمنة سايحة بدرجة حرارة المطبخ وعليها ربع كوب زيت
معلقتان كبيرتان من النشا (اختيارى لقرمشة أقوى).
معلقتان كبيرتان بيكنج بودر
كيس ڤانيليا
ربع ملعقة صغيرة ملح

طريقة تحضير البسكويت الإقتصادي

* فى بولة بنضيف السمنة والزيت على السكر والڤانيليا ونخفقهم كويس جدا بالمضرب اليدوى أو الكهربائى لغاية ما الخليط يبقى هش وخفيف ولونه مائل للبياض وبعدين نضيف الحليب ونقلب الخليط جيداً.
* بنضيف النشا و الملح و البيكنج باودر على الدقيق ونخلطهم كويس جداً حتى نوزع مواد الرفع فى كل مكان فى العجين.
* نبدأ نضيف الدقيق شوية بشوية على الخليط السائل ونلم المكونات على بعض بإيدينا شوية بشوية لغاية ما تخلص كمية الدقيق ونلاحظ إننا مش بنعجن يادوب نلم المكونات مع بعضها تتجانس من غير عجن، لغاية ما نوصل لعجينة متماسكة وناعمة وسهلة التشكيل.
* ولكن بسبب اختلاف نوعيات الدقيق ممكن نلاقى العجينة لسه طرية أو بقت جامده.
* نبدأ نزود "بالمعلقة" معلقة معلقة سواء دقيق عشان تمسك معانا لو كانت طرية او حليب عشان تلين وتطرى معانا لو كانت جامدة.
* نغطي العجينة ونأخذ منها قطعة بقطعة ندخلها فى الماكينة ونرصه البسكوت فى الصينية أو الصاج (مش هندهن مادة دهنية).
* الصينية اللى تخلص تدخل الفرن على طول مانستناش لما نخلص رص كل الكمية.
* الفرن لازم يكون ساخن قبلها على درجة حرارة متوسطة من ١٨٠ ل ٢٠٠ حسب قوة الفرن عندك.
* ندخله على الرف الأوسط و هنشغل عليه فوق وتحت ولو ماعندكيش النظام ده هانشغل عليه تحت لغاية ما يقرب يستوى واشغل عليه الشواية آخر خمس دقايق ياخود لون دهبى من فوق.
* لما يخرج من الفرن نسيبه يبرد تماماً قبل ما نشيله من الصينية عشان ما يتكسرش.

طريقة عمل الغُريبة بمقادير مظبوطة

مقادير الغُريبة

أربعة أكواب معيارية دقيق فاخر للكحك والبسكويت (٥٠٠ جم)
اتنين كوب معيارى سمنة ساقعه وجامدة (٢٥٠جم).
كوب سكر بودرة منخول (من ١٥٠ ل ٢٠٠جم) حسب الرغبة.
أربع ملاعق كبيرة ممسوحة لبن بودره (اختيارى).
كيس فانيليا.
رشة ملح (ربع معلقه صغيرة).
مكسرات اوحبات لولى للتزين.

طريقة تحضير الغُريبة

* نخفق السمنة وهى جامدة وساقعة بالمضرب الكهربائي ولما تتفتت تماما نضيف عليها كوباية السكر البودرة والفانيليا ورشة الملح ونستمر فى الخفق لمدة خمس دقايق تقريبا لغاية ما القوام يبقى خفيف وهش واللون ابيض فاتح قريب من الكريم شانتية.
* نضيف اللبن البودرة على الدقيق واخلطه كويس ووظيفته هنا إنه بيدينا طعم الحليب من غير ما نضيف حليب وكمان بيخلى لونها أجمل وطعمها أحلى.
* بعد كده هضيف الخليط على الدقيق واللبن البودرة والفانيليا ورشة الملح وابتدى اخفقهم مع بعض بالمضرب لمدة دقيقتين لغاية ما تبتدى المكونات تتشرب فى بعض وتبقى مفرولة
* هبتدى ألم العجينة كويس بإيدى، وبعدها نريحها من ساعة لساعتين فى التلاجة (مهمه جدا)، حتى نحافظ على قوامها وشكلها في الفرن.
* بعد ما نخرجها نبتدى نشكلها على هيئة كور متساوية ونزينها بالمناخ عندنا ونرصها فى صاج او صينية (مش مدهونة زيت وبدون ورق زبدة؛ لأن هى فيها سمنة كفاية).
* الفرن يكون شغال قبل ما نحطها بربع ساعة على الأقل على درجة حرارة 150 هتاخد معانا فى الفرن من 10 ل 15 دقيقه على حسب حرارة كل فرن وبعد اول 5 دقايق هنتابعها كل دقيقتين لغاية ماتستوى تماماً.
* ممكن نجرب الأول بواحدتين ونشوف، لو ساحت وفرشت نزود معلقتين دقيق على العجينة هتظبط جدا.
ملحوظة مهمة
مانشيلها خالص من على الصاج وهى سخنة هتتفرفت وتتهرى لازم نسيبها تبرد تماماً وممكن ندخلها التلاجة نص ساعة لو مستعجلين.
تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

مرحباً بكم، يسعدنا تواجدكم
إذا كان لديكم استفسارات، فنحن دائما نسعى إلى مدكم بالمعلومة كاملة.
وسوف يتم الرد على كل أسئلتكم.

الاسمبريد إلكترونيرسالة