
طريقة عمل البيتزا في المنزل خطوة بخطوة
طريقة عمل بيتزا طرية وهشة
مقادير بيتزا المايونيز الهشة
كوبان من الدقيق (حوالى ٤٠٠ جرام)كوب زبادى صغير
معلقتان كبيرتان لبن بودرة
معلقتان كبيرتان مايونيز
معلقة كبيرة خميرة فورية (كيس خميرة فورية ١٢ جرام)
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة بيكينج بودر
نصف معلقة صغيرة ملح
ربع كوب ماء دافئ
مكونات المايونيز
(بياض البيض، والزيت، والخل، ومكسبات الطعم) بتعمل على ترطيب العجين وإعطائه ملمس وطعم رائع جداً.
*يتم خلط المكونات الجافة أولاً ثم يضاف الزبادى والمايونيز ويتم المزج بينهم جيداً.
*تضاف الخميرة، ويتم عجن وخلط جميع المكونات جيداً لمدة لا تقل عن العشر دقائق إلى أن تمتنع العجينة من الإلتصاق باليد.
*ثم توضع فى إناء وتغطى جيداً وتترك فى مكان دافئ لمدة نصف ساعة حتى يتضاعف حجمها.
*يتم تقسيمها إلى أجزاء وتحشى بالحشوات المفضلة حسب الرغبة.
*يتم تسخين الفرن أولا لمدة عشر دقائق على درجة حرارة 200 درجة مئوية.
*ثم نضع المعجنات على نفس درجة الحرارة فى الرف الأسفل لمدة ربع ساعة إلى تلت ساعة تقريباً مع تشغيل الفرن من الأعلى والأسفل والمروحة إن وجدت.
ملحوظة
يمكن استبدال المايونيز بملعقتين زيت.
معلقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة ممسوحة سكر
معلقة كبيرة خميرة فورية (أو كيس جاهز)
معلقة كبيرة بيكنج بودر
رشة ڤانيليا خفيفة
ثلاث ملاعق كبيرة زيت
كوب زبادي الحجم العادى (١٢٥مل)
*نعجن بمية أو بمية مخلوطة بحليب (السوائل مالهاش مقدار محدد هنضيف شوية بشوية لغاية مانحصل على عجينة ناعمة ومطاطية ومش بتلزق فى الإيد).
*نبل إيدينا زيت ونغلفها من بره و نغطيها كويس عشان ماتعملش قشرة ونسيبها تخمر وقت مناسب (مش أقل من ٤٥ دقيقة).
*بعد ما تخمر نقسمها كور على العدد اللى هنعمله من البيتزا ونسيبها ترتاح عشر دقايق تانى عشان تبقى سهلة معانا في الفرد.
طريقة تحضير البيتزا في البيت سهلة وسريعة
*يتم وضع معلقة السكر ومعلقة الخميرة على ربع كوب الماء الدافئ، ويتم التقليب جيداً، وتترك عشر دقائق حتى تفور وترتفع فى الكوب.*يتم خلط المكونات الجافة أولاً ثم يضاف الزبادى والمايونيز ويتم المزج بينهم جيداً.
*تضاف الخميرة، ويتم عجن وخلط جميع المكونات جيداً لمدة لا تقل عن العشر دقائق إلى أن تمتنع العجينة من الإلتصاق باليد.
*ثم توضع فى إناء وتغطى جيداً وتترك فى مكان دافئ لمدة نصف ساعة حتى يتضاعف حجمها.
*يتم تقسيمها إلى أجزاء وتحشى بالحشوات المفضلة حسب الرغبة.
*يتم تسخين الفرن أولا لمدة عشر دقائق على درجة حرارة 200 درجة مئوية.
*ثم نضع المعجنات على نفس درجة الحرارة فى الرف الأسفل لمدة ربع ساعة إلى تلت ساعة تقريباً مع تشغيل الفرن من الأعلى والأسفل والمروحة إن وجدت.
ملحوظة
يمكن استبدال المايونيز بملعقتين زيت.
طريقة عمل البيتزا في البيت خطوة بخطوة
مقادير البيتزا المظبوطة
ثلاثة أكواب من الدقيق (الكوب ال٢٥٠مل مج الشاى)معلقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة ممسوحة سكر
معلقة كبيرة خميرة فورية (أو كيس جاهز)
معلقة كبيرة بيكنج بودر
رشة ڤانيليا خفيفة
ثلاث ملاعق كبيرة زيت
كوب زبادي الحجم العادى (١٢٥مل)
طريقة تحضير البيتزا السريعة
*نخلط المكونات الجافة الأول كلها كويس جداً عشان نوزع مواد الرفع.*نعجن بمية أو بمية مخلوطة بحليب (السوائل مالهاش مقدار محدد هنضيف شوية بشوية لغاية مانحصل على عجينة ناعمة ومطاطية ومش بتلزق فى الإيد).
*نبل إيدينا زيت ونغلفها من بره و نغطيها كويس عشان ماتعملش قشرة ونسيبها تخمر وقت مناسب (مش أقل من ٤٥ دقيقة).
*بعد ما تخمر نقسمها كور على العدد اللى هنعمله من البيتزا ونسيبها ترتاح عشر دقايق تانى عشان تبقى سهلة معانا في الفرد.
*بعدين نبتدى نفردها على رشة دقيق ولو كان دقيق سيمولينا (بتاع البسبوسة) يبقى أفضل.
*نرصها فى الصوانى ونخرمها بالشوكة ونضيف الصلصة والمكونات وندخلها الفرن على الشبكة فى النص.
*لازم الفرن يكون سخن من قبلها بحوالى ربع ساعة على درجة حرارة ٢٢٠ لمدة تلت ساعة تقريباً وتبقى استوت.
*نرصها فى الصوانى ونخرمها بالشوكة ونضيف الصلصة والمكونات وندخلها الفرن على الشبكة فى النص.
*لازم الفرن يكون سخن من قبلها بحوالى ربع ساعة على درجة حرارة ٢٢٠ لمدة تلت ساعة تقريباً وتبقى استوت.
إرسال تعليق
مرحباً بكم، يسعدنا تواجدكم
إذا كان لديكم استفسارات، فنحن دائما نسعى إلى مدكم بالمعلومة كاملة.
وسوف يتم الرد على كل أسئلتكم.