U3F1ZWV6ZTM5NDI4MDE3NTg4NjcxX0ZyZWUyNDg3NDYwMjg2OTU4NA==

طريقة عمل السابليه وكعب الغزال بمقادير مظبوطة

الحجم
طريقة عمل السابليه وكعب الغزال بمقادير مظبوطة

السابليه وكعب الغزال

السابليه بمقادير مظبوطة

مقادير السابليه:

مقادير عمل ٢ كيلو ونصف سابليه
كيلو دقيق فاخر منخول.
٦٥٠ جرام زبدة نيوزيلندى.
ثلاثة بيضات حجم كبير، أو أربعة حجم صغير (بدرجة حرارة الغرفة وبلاش بيض بلدى).
معلقتان كبيرتان نشا.
٣٠٠ جرام سكر بودرة.
كيس فانيليا.

طريقة تحضير السابليه :

المقدار ده يعمل ٢ ك ونص لتلاته إلا ربع بعد التزيين.
* فى بولة أو إناء بنضيف الزبده مكعبات باردة والسكر، ونضرب كويس على السرعة الهادية لغاية ما السكر يمتزج تماماً مع الزبدة وبعدين نرفع السرعة لغاية ما تهيش وتبيض وتبقى كريمى.
* ثم ننزل بالبيض واحدة واحدة كل ما تختفي بيضة وسط المقدار ننزل بالتانية لحد ما نخلص المقدار والفانيليا مع آخر بيضه عشان نفضل محافظين على ريحتها.
* هنضيف الدقيق والنشا مع بعض منخولين و ننزل بيهم على الخليط ويادوب نقلب (من غير عجن) وتتلم مع بعض وتدخل التلاجة تريح نص ساعة قبل ما نشتغل فيها.
* تتفرد بين كيسين نايلون لسهولة الفرد والنقل.
* العجينة ممكن تقعد فى التلاجة لمدة تصل إلى ثلاثة أيام.

تسوية السابليه

* يجب تسوية السابليه على درجة حراره متوسطه (١٧٠ ل١٨٠) مع المتابعة لحد ما تستوي من تحت.
* مانلمسهاش بعد ماتخرج لغاية ما تهدأ فى الصينية.

حشوة السابليه

مربي أو نوتيلا أو غيرهما، والتزيين حسب الرغبة.

كعب الغزال

مقادير كعب الغزال

كيلو دقيق.
كوب سمنة سايحة.
كوب زيت.
كوب وربع حليب.
معلقتان كبيرتان سمسم محمص.
معلقتان كبيرتان ماء.
بياض بيضة.
معلقة كبيرة خميرة فورية.
معلقة كبيرة سكر.
معلقة صغيرة ملح.
معلقة صغيرة بيكنج بودر.
معلقة صغيرة بهارات كحك أو معمول أو محلب.

حشو كعب الغزال :

كيلو إلا ربع عجوة.
أربع ملاعق كبيرة زبدة مذابة.
رشة بهارات كحك.
لتزيين الوجه :
كوب سمسم.
بياض بيضة.

طريقة تحضير كعب الغزال :

* في العجان نضع الدقيق والبيكنج بودر والسكر والملح والبهارات والخميرة والحليب والسمنة والزيت، ونعجن جيداً، ثم نتركها حتي تختمر.
* بعد أن تختمر نفردها، ثم في بولة نضع الزبدة مع العجوة والبهارات وتفرم جيداً.
* ثم نحشو العجينة المفرودة، ونغطي أو ندهن بالسمسم وبياض البيض وتدخل الفرن على درجة حرارة 190 درجة فى الرف الأوسط لمدة ثلث ساعة.
تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

مرحباً بكم، يسعدنا تواجدكم
إذا كان لديكم استفسارات، فنحن دائما نسعى إلى مدكم بالمعلومة كاملة.
وسوف يتم الرد على كل أسئلتكم.

الاسمبريد إلكترونيرسالة